Wat is er te doen in Voorthuizen

Evenementen in Voorthuizen op de Veluwe

Voorthuizen, gelegen in de prachtige Veluwe, is een bruisende bestemming met een scala aan evenementen. Naast het jaarlijkse bloemencorso Floralia vinden er vele andere evenementen plaats. Van het gezellige NK Dweilorkesten, het historische Operation Cleanser, tot Bourgondisch Voorthuizen en de gezellige braderieën, er is voor ieder wat wils. Liefhebbers van muziek en cultuur kunnen genieten van Gelderpop en Bier & Blues, terwijl het Oldtimer Evenement autoliefhebbers trekt. Bezoek Voorthuizen voor een unieke mix van activiteiten en evenementen!

Floralia Bloemencorso Festijn

Op de derde zaterdag van september barst Voorthuizen van bloemen en gezelligheid! Laat je verwonderen door de adembenemende bloemencreaties die door de straten van Voorthuizen trekken in een muzikale en gezellige optocht. Prachtige praalwagens, opgebouwd uit duizenden bloemen, zijn met zorg en precisie opgebouwd door vele Voorthuizenaren. Ontdek hier het programma en alle bezoekersinformatie!

Wanneer: Elke derde zaterdag van september

NK Dweilorkesten Voorthuizen

Ontdek het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten in Voorthuizen, een muzikaal spektakel op de eerste zaterdag van juli. Geniet van energieke blaasmuziek op diverse locaties zoals Bunckmanplein en Kerkstraat. Ideaal voor bezoekers die zoeken naar unieke evenementen in Voorthuizen en de Veluwe. Ervaar de Veluwse gastvrijheid in het meest bruisende dorp. Perfect voor een dagje uit vol cultuur en vermaak. Mis deze bijzondere muzikale ervaring niet!

Wanneer: Elke eerste zaterdag van juli

Voorthuizen Straalt

Bezoek “Voorthuizen Straalt”, een bruisend evenement dat het toeristenseizoen in Voorthuizen opent. Geniet op de 2e zaterdag in april van een levendige braderie, muziek en activiteiten voor alle leeftijden. Ideaal voor toeristen en dagjesmensen in de Veluwe-regio. Ontdek de lokale cultuur, ondernemers en verenigingen, en ontspan op het gezellige horecaplein. Perfect voor een familiedag vol vermaak in Voorthuizen. Mis deze sprankelende dag niet!

Wanneer: Elke tweede zaterdag van april

Voorthuizen Loopt

Doe mee aan “Voorthuizen Loopt”, een sfeervol hardloop- en wandelevenement op de tweede zaterdag van juli. Kies uit 5 km, 10 km of de kinderloop, en geniet van een parcours door Voorthuizen. Het evenement combineert sportiviteit met gezelligheid, perfect voor zowel serieuze lopers als gezinnen. Een ideale activiteit voor bewoners en bezoekers van Voorthuizen en de Veluwe. Leuk om aan te moedigen of om mee te doen!

Wanneer: Elke tweede zaterdag van juli

Koningsnacht Voorthuizen

Vier Koningsnacht in Voorthuizen met een spectaculair evenement vol muziek, entertainment en festiviteiten. Deze nacht is perfect voor iedereen die de verjaardag van de koning op een levendige en feestelijke manier wil vieren. Geniet van live optredens en diverse activiteiten op het Oranjeterrein in Voorthuizen. Een ideale gelegenheid voor zowel inwoners als bezoekers om samen te komen en feest te vieren.

Wanneer: 26 april

Koningsdag Voorthuizen

Vier Koningsdag in Voorthuizen met een scala aan festiviteiten georganiseerd door de Oranjevereniging. Dit evenement is perfect voor iedereen die de nationale feestdag wil vieren met een optocht, muziek, spelletjes en lokale activiteiten. Een dag vol plezier en vermaak voor alle leeftijden, ideaal voor zowel inwoners als bezoekers van Voorthuizen. Geniet van de feestelijke sfeer en gemeenschapszin in Voorthuizen. Voor meer informatie over de geplande activiteiten en het programma, bezoek de site van de Oranjevereniging. Mis deze feestelijke dag vol Nederlandse trots niet!

Wanneer: 27 april

Operation Cleanser

Operation Cleanser is een historisch evenement dat zich focust op de Tweede Wereldoorlog, specifiek de bevrijding van Voorthuizen. Dit evenement biedt een educatieve ervaring met re-enactments, waarin de geschiedenis tot leven komt. Het is een ideale gelegenheid voor geschiedenisliefhebbers en gezinnen om meer te leren over deze belangrijke periode in de Nederlandse geschiedenis.

Fantasymarkt Midden Nederland

Duik in de magische wereld van de Fantasymarkt Midden Nederland, een evenement waar fantasie en werkelijkheid samenkomen. Beleef een dag vol verbeeldingskracht met kostuums, ambachten, en unieke producten, perfect voor liefhebbers van fantasy, cosplay, en historische thema’s. Geniet van een sfeer waarin mythische verhalen en karakters tot leven komen. Een ideaal uitje voor gezinnen en fans van alle leeftijden. Het vindt plaats bij de Oranjevereniging in Voorthuizen.

Kermis Voorthuizen

Ervaar de opwinding van de kermis in Voorthuizen, een jaarlijks terugkerend evenement vol plezier en vermaak voor alle leeftijden. Je vindt het op het terrein van de Oranjevereniging Voorthuizen. Er is een gevarieerd aanbod aan attracties, van klassieke draaimolens tot een spannende achtbaan, en spelletjes voor het hele gezin. Geniet van heerlijke kermislekkernijen en de bruisende sfeer. Dit evenement is perfect voor zowel inwoners als bezoekers die willen genieten van een traditionele kermis.

Wanneer: Tijdens de zomervakantie

Gelderpop

Bezoek Gelderpop op de eerste zaterdag van juli in het Recreatiegebied Zeumeren voor een onvergetelijke zomerervaring. Dit bruisende festival in Gelderland combineert grote nationale artiesten met lokaal talent, verdeeld over drie podia. Verrijk je festivalervaring met een scala aan foodtrucks en wateractiviteiten zoals suppen en wakeboarden. Een perfecte dag om de zomer te vieren in Voorthuizen met muziek, eten en plezier. Voor meer informatie, bezoek de officiële website Gelderpop. Mis deze zomerse festivaldag niet!

Wanneer: Elke eerste zaterdag van juli

EWOB Bluegrass Festival

Ervaar de European World of Bluegrass in Voorthuizen. Dit evenement, bekend om zijn banjomuziek en de sfeer van wereldvrede, brengt liefhebbers van bluegrass uit heel de wereld samen in De Eng, Voorthuizen. Geniet van live optredens in Voorthuizen en Barneveld en verblijf op de camping bij de Oranjevereniging Voorthuizen. Een must voor bluegrass-fans en een unieke culturele ervaring in de regio. Mis dit bijzondere muzikale evenement niet!

Schuiteman Accountants Wandelfestijn

Ontdek het Schuiteman Accountants Wandelfestijn in Voorthuizen, een prachtig wandelevenement voor alle leeftijden. Dit evenement biedt verschillende routes door de schilderachtige omgeving van Voorthuizen en de Veluwe. Ideaal voor zowel enthousiaste wandelaars als gezinnen op zoek naar een ontspannen dagje uit. Geniet van de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid van Voorthuizen. Een perfecte activiteit voor toeristen en inwoners die de regio op een unieke manier willen verkennen.

Wanneer: Elke eerste zaterdag van juli

Oldtimer evenement Voorthuizen

Beleef het Oldtimer Evenement in Voorthuizen, een unieke kans om prachtige klassieke auto’s te bewonderen. Dit jaarlijkse evenement trekt liefhebbers van historische voertuigen en is een geweldige ervaring voor het hele gezin. Geniet van de nostalgische sfeer en ontmoet andere oldtimer-enthousiastelingen. Een ideale daguitstap voor iedereen die geïnteresseerd is in autohistorie en cultuur. Mis deze betoverende reis door de autogeschiedenis niet!

Wanneer: Elke laatste donderdag van augustus

Bourgondisch Voorthuizen

Bourgondisch Voorthuizen is een culinair festival dat een feest voor fijnproevers biedt. Georganiseerd door Crescendo Voorthuizen. Geniet van een uitgebreide selectie aan smaakvolle gerechten en dranken, gepresenteerd door lokale culinaire talenten. Dit evenement is perfect voor iedereen die houdt van lekker eten en drinken in een gezellige sfeer. Een uitstekende gelegenheid voor bezoekers en inwoners van Voorthuizen om samen te komen en te genieten van gastronomische hoogstandjes. Vele lokale horecaondernemers zijn hier te vinden zoals Lounge3, Wijntje, VINO Voorthuizen, het Herdertje, de Eng, Ons Lagerhuys en Alberto’s.

Wanneer: Elke tweede zaterdag van september

Voorthuizer Braderieën

Ontdek de gezellige braderieën in Voorthuizen, waar lokale handelaren, ambachtslieden en entertainers samenkomen om een levendige markt te creëren. Deze braderieën zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar unieke koopjes, lokaal handwerk en een sfeervolle dag uit. Ze bieden een prachtige kans om de lokale cultuur en gemeenschap te ervaren. Een ideale activiteit voor bezoekers en inwoners van Voorthuizen en omgeving.

Wanneer: Elke dinsdag in de zomervakantie, 6 weken lang

Bier & Blues festival Voorthuizen

Ervaar de unieke sfeer van het Bier & Blues Festival in Voorthuizen, een geweldige combinatie van speciaalbieren en levendige bluesmuziek. Dit festival is de ideale gelegenheid voor bierliefhebbers en muziekfans om te genieten van ambachtelijke bieren en uitmuntende bluesoptredens. Een perfecte dag uit voor iedereen die op zoek is naar gezelligheid, kwaliteitsbieren en geweldige muziek.

Boeldag Gereformeerde Kerk Voorthuizen

Ontdek de gezelligheid van de Boeldag in Voorthuizen, een traditionele en sfeervolle rommelmarkt georganiseerd door de Gereformeerde Kerk. Deze dag staat vol van activiteiten, kraampjes en gezelligheid, ideaal voor iedereen die houdt van snuffelen en lokale sfeer. Een perfecte gelegenheid voor zowel inwoners als bezoekers van Voorthuizen om te genieten van een dag vol verrassingen en gemeenschapszin.

Wanneer: Elke laatste zaterdag van juni

Openluchtdienst Voorthuizen

Beleef de Openluchtdienst Voorthuizen, een unieke samenkomst, elk jaar op de vierde zondag van juni. Verschillende kerkgemeenschappen uit Voorthuizen komen samen voor een bijzondere dienst in de openlucht. Geschikt voor alle leeftijden, inclusief kinderactiviteiten. Een perfecte gelegenheid voor zowel inwoners als bezoekers van Voorthuizen om samen te komen.

Wanneer: Elke vierde zondag van juni