Bloemenkoningin en -prinses

De Floralia hoogheden

De Bloemenkoning en prinses zijn het visitekaartje van Floralia Voorthuizen. Een erebaan voor een jaar!

De hoogheden bezoeken gedurende het jaar diverse evenementen. Het hoogtepunt is natuurlijk ons eigen bloemencorso. Dan zijn de dames 2 dagen lang van vroeg tot laat onderweg om alle activiteiten te bezoeken, praatjes met het publiek te maken, mee te eten, te dansen en zowel kinderen als ouderen te ontmoeten.

Leer Amy & Esther kennen

Hee Amy en Esther. Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je? Waar kom je vandaan?

Ik ben Esther. Ik ben 19 jaar en studeer International Relations en Organizations aan Universiteit Leiden. Dat is politicologie maar dan buitenland gericht. Ik ben geboren en getogen in Voorthuizen.

En ik ben Amy! Ik ben 19 jaar oud en ik studeer Journalistiek. Samen met Esther heb ik op de basisschool gezeten en daarna zijn we allebei doorgegaan naar het VWO. Hier hebben we helaas niet altijd bij elkaar in de klas gezeten, maar we zijn elkaar zeker niet uit het oog verloren. Samen met acht andere superleuke meiden vormen wij een vriendengroep waarin veel wordt gelachen.

Als hobby doe ik skiën. Dit doe ik niet alleen in het buitenland, maar ook hier in Nederland op een indoorrolbaan. Hier kan je mij vinden tijdens het trainen, maar ook als skilerares.

Ik woon al sinds mijn geboorte in hetzelfde huis op de maat en ik ben niet van plan hier snel weg te gaan.

Wat was jullie motivatie om te solliciteren naar Floralia koningin en prinses?

Al van kleins af aan waren wij betrokken bij de Floralia. Wij mochten dan als kleine meisjes met onze moeders mee om de mooiste karren te voorzien van bloemen. Wel netjes! Hoorden wij onze moeders dan roepen. En het spannendste moment? Dat was als de bloemen koningin en prinses langskwamen om te kijken hoe het ging. Wij keken erg op tegen de hoogheden. De mooie jurken en de mooie auto’s waar ze inzaten. Wij waren jaloers. Toen wij een jaar of zes waren zeiden wij: dit gaan wij later ook doen. Zo gezegd zo gedaan.

Wat vonden jullie van je eerste optreden tijdens de kroning…

Het was superleuk om gekroond te worden. Wij kwamen aan in een buggy, die we zelf moesten besturen. Spannend was dat wel met de jurken en het haar en make-up, maar gelukkig kwam dat helemaal goed. We werden groots ontvangen in een haag van mensen met op de achtergrond Crescendo die aan het spelen was. Het was erg gezellig met de andere hoogheden uit Ede en Leersum en natuurlijk met het hele Floralia team. Op de markt konden wij genieten van alle zwaaiende kinderen die net zo naar ons keken als wij dat vroeger deden. Ook de regen- en hagelbuien konden deze dag niet verpesten. Het was geweldig!

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met het Corso?

Wij zijn allebei geboren en getogen in Voorthuizen en wij zijn er van jongs af aan ingerold. Zoals we net al zeiden gingen wij mee met onze moeders om onze eerste bloemen te prikken en vervolgens zijn we er nooit meer mee gestopt.

Hebben jullie in het verleden weleens meegedaan met Floralia?

Ik, Amy, heb een keer meegelopen tijdens de Floralia optocht als piloot van een helikopter. Dit was de jeugdkar van de Ambachtsbuurt. ‘Ik heb een heli, heli, heli, helikopter’ zat na een week nog in mijn hoofd, maar het was een hele leuke ervaring.

Esther: ik heb nog nooit meegedaan aan een optocht van de Floralia en daarom kijk ik er heel erg naar uit om dat dit jaar voor het eerst mee te maken!

En tot slot nog een laatste vraag…Wat lijkt jullie het allerleukst aankomend jaar?

Het is een enorme eer om hoogheden te mogen zijn. Wij mogen naar veel ontzettend leuke evenementen, maar we kijken stiekem toch het meeste uit naar ons mooie Floralia op 17 september in ons eigen dorp Voorthuizen.

 

Fotoshoot

Anita Fotografie maakte deze prachtige foto's van de hoogheden van 2022!