Bloemenkoningin en -prinses

De Floralia hoogheden

De Bloemenkoning en prinses zijn het visitekaartje van Floralia Voorthuizen. Een erebaan voor een jaar!

De hoogheden bezoeken gedurende het jaar diverse evenementen. Het hoogtepunt is natuurlijk ons eigen bloemencorso. Dan zijn de dames 2 dagen lang van vroeg tot laat onderweg om alle activiteiten te bezoeken, praatjes met het publiek te maken, mee te eten, te dansen en zowel kinderen als ouderen te ontmoeten.

Leer Sanne en Rianne kennen

Hee Sanne & Rianne, vertel eens iets over jezelf!

Mijn naam is Sanne Wiedeman. Ik woon al mijn hele leven in Voorthuizen en ben door mijn ouders opgegroeid met Floralia. Van baby tot aan nu ben ik ieder jaar weer een heel weekend te vinden bij het bloemsteken of op het corsoterrein. De rest van het jaar volg ik de opleiding Built Environment waarbij ik heb gekozen voor de afstudeerrichting projectmanagement in de bouw. Ik vind het zelf erg gezellig om lekker af te spreken met vrienden of nieuwe plekken te verkennen. 

Mijn naam is Rianne van de Pol. Ik ben 20 jaar oud en geboren in Voorthuizen. Sinds dat ik bevriend ben met Sanne ben ik ieder jaar te vinden bij het bloemsteken en kijk ik ook altijd naar de optocht. Verder werk ik met veel plezier bij Wijntje en vind ik het gezellig om met vrienden een terrasje te pakken.

Hoe kennen jullie elkaar?

In groep 1 zijn wij bij elkaar in de klas gekomen op de van den Berghschool. Doordat onze moeders samen op zwangerschapsgym hebben gezeten hadden wij elkaar al eens gezien op visite. Dit is uitgegroeid tot een hele hechte vriendschap die tot op de dag van vandaag is blijven bestaan.

Wat vinden jullie het leukste aan de hoogheden zijn van Voorthuizen?

Het leukste is toch wel om de droom van ons als kleine meisjes te vervullen. Maar ook om alle mensen en kinderen blij te kunnen maken door aanwezig te zijn en te praten over de Floralia is erg leuk. En de gezelligheid bij alle evenementen en daar veel nieuwe mensen ontmoeten is ook zeker iets waar wij naar uitkijken!

Waar kunnen we jullie tegenkomen in Voorthuizen als jullie geen hoogheden zijn?

Sanne: Naast Floralia werk ik bij Eethuisje de Heuveltjes en de Jumbo. Daarnaast geef ik trainen aan de recreatie leden van de turnvereniging S.S.S. en sport ik daar ook nog met veel plezier. 
Rianne: Als ik niet voor Floralia bezig ben dan kan je mij vinden bij Wijntje waar ik meerdere dagen per week werk. Ook ben ik 3 keer per week te vinden bij VVOP waar ik voetbal in dames 1.

Jullie hebben de Instagram van Amy en Esther overgenomen. Waarom moet je @behindthequeens zeker volgen? Wat kunnen we verwachten?

Op @behindthequeens delen wij al onze belevenissen die wij meemaken als hoogheden. Zo is niet alleen te zien hoe wij op bezoek mogen bij de andere hoogheden maar ook onze voorbereidingen op de dagen. Dit geeft een heel leuk beeld over de taken en gezellige momenten voor ons als hoogheden.

Waar hebben jullie dit jaar het meeste zin in?

Dit is toch wel ons eigen bloemencorso. Alle gezellige activiteiten mogen zien en daarbij helpen is al heel leuk maar ook op bezoek gaan bij onder andere de scholen, bejaardenhuizen en alle corsoteams is iets waar wij erg naar uitkijken. We hebben erg veel zin in de gezelligheid met iedereen tijdens ons eigen corso!