Unieke samenwerking: Floralia Voorthuizen en het Johannes Fontanus College

Floralia en Johannes Fontanus College samenwerking kick-off

VOORTHUIZEN – Floralia Voorthuizen, het bekende bloemencorso van Voorthuizen, en het Johannes Fontanus College in Barneveld kondigen met trots een innovatieve samenwerking aan. Leerlingen uit de brugklas en de derde klas van het Technasium gaan in groepen samenwerken om een duurzame corsowagen te ontwerpen.

Dit project laat leerlingen kennis maken met alles wat er bij het ontwikkelen van een corsowagen komt kijken. Het is een kans om technische vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen. Daarnaast benadrukt het ook het belang van duurzaamheid binnen de gemeenschap. Leerlingen gaan gebruik maken van milieuvriendelijke materialen en nadenken over hergebruik om een corsowagen te bouwen die zowel innovatief als creatief is.

Unesco en het belang van duurzaamheid

“Deze samenwerking met het Johannes Fontanus College biedt een fantastische mogelijkheid voor de jeugd om betrokken te raken bij onze UNESCO corsocultuur, terwijl ze tegelijkertijd leren over het belang van duurzaamheid”, zegt Bart, bestuurslid bij Floralia Voorthuizen. “We zijn benieuwd om te zien wat deze jonge, frisse toppers gaan brengen aan onze vereniging.”

Afgelopen woensdag vond de kick-off voor de ruim 100 leerlingen uit de brugklas plaats. De 30 derdejaars leerlingen zijn al begonnen aan het project. Er wordt in teams gewerkt, begeleid door zowel hun docenten als vrijwillige corsobouwers met de nodige ervaring. Als resultaat worden er maquettes gebouwd welke de leerlingen zelf in het echt kunnen gaan maken of die overgenomen worden door een corsoteam die deze het jaar erop kan bouwen.

Duurzaamheid en innovatie in onderwijs

“Door dit project kunnen onze leerlingen praktische ervaring opdoen in de echte wereld”, vertelt Lisanne van Harten, projectcoördinator bij het Johannes Fontanus College. “Het is een prachtige manier om de deelnemende leerlingen niet alleen technische en ontwerpvaardigheden bij te brengen, maar ook belangrijke lessen over duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid mee te geven.”

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Vragen na aanleiding van dit bericht?

Neem contact met ons op!

Floralia en Johannes Fontanus College samenwerking kick-off

Goochelaar Joost

Op 17 september kunnen de kinderen maar liefst 2 keer genieten van Goochelaar Joost!

Op het podium voor Lounge3 zal Goochelaar Joost optreden om 12:00 en 16:15. Terwijl de kinderen vooraan zitten kunnen de ouders terecht bij de naastgelegen horeca: Lounge3, de Lindeboom en de Moriaan.

Joost is geen 'traditionele' goochelaar; er zitten geen grote dozen, geen luxe apparatuur, vogels, konijn of flexibele assistenten in mijn voorstellingen. Alleen de koffer en Joost. Zijn goocheltrucs zorgen gegarandeerd voor een lach en verbazing bij iedereen.

Kinder- mozaïek steken

Lekker creatief bezig zijn op het Bunckmanplein! Kinderen kunnen een eigen kunstwerkje maken op vrijdagmiddag. Voor €3,00 koop je een tableau en je maakt met dahlia’s je eigen creatie. Alle kinderen zijn welkom!

Zet je mooie plateau in je voortuin zodat Voorthuizen kan genieten van je mooie creatie, zo fleuren wij met elkaar het dorp op! Of doe mee met het kindercorso in de optocht. Maak je tableau op je fiets, skelter of wat je maar wil.

Dahlia Muziek Fietsroute

Vanaf zaterdag 17 september 11:00 is de Dahlia Muziek Fietsroute te rijden!

Het is een puzzelroute op 2 niveaus, voor jong en oud!
Onderweg staan de mooiste dahlia mozaïeken, zijn straten versiert en is er muziek op verschillende plekken langs de route op zaterdag 17 sept.

Op zondag 18 september is de fietsroute ook te rijden, enkel de muziek zal niet aanwezig zijn.

Nieuw! Het Corsofeest!

Een nieuwe opzet dit jaar! Samen met Lounge3, de Moriaan en de Lindeboom sluiten we het bloemencorsofestijn af op het horecaplein.

DJ Nay-Less, gezelligheid, hamburgers, drinken en de prijsuitreiking. We maken er een feestje van!

Vanaf half 9 tot 0:00 op het horecaplein, tot dan!