Floralia wint Rabo Clubsupport Gelderse Vallei

Floralia wint Rabo Clubsupport Gelderse Vallei

Vandaag maakt Rabobank bekent dat Floralia Voorthuizen de meeste stemmen heeft gekregen tijdens de stemcampagne voor Rabo Clubsupport 2022. Rabobank bedankt al haar leden die de afgelopen periode hebben gestemd op hun favoriete club. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan de maatschappelijke doelen en ambities van verenigingen in Nederland. In totaal zijn er ruim 500.000 stemmen uitgebracht op de ruim 31.000 clubs en verenigingen die zich hadden ingeschreven met een maatschappelijk doel.

Raboclubsupport

Iedereen verdient een club. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland met Rabo ClubSupport. Een gezond verenigingsleven is een belangrijk onderdeel van een duurzaam en leefbare Gelderse Vallei. Samen met onze partners NOC*NSF, LKCA en verschillende bonden bied Rabobank clubs en verenigingen kennis, netwerken en geld. De bank biedt vanuit haar coöperatief dividend, een fonds om de regio te versterken, extra hulp aan de verenigingen met de meeste stemmen. Zo helpen we samen om verenigingsleven in Nederland gezond en toegankelijk te houden.

Floralia Voorthuizen

Floralia Voorthuizen ontving de meeste stemmen van alle verenigingen in de regio Gelderse Vallei. Dit benadrukt hoe breed Floralia gedragen wordt en hoe belangrijk het is voor Voorthuizen en omgeving. Het is niet voor niets aangemerkt als UNESCO immaterieel erfgoed. Het is een unieke traditie waarbij jong en oud samen werken aan een sociaal en creatief proces. Het draagt bij aan de sociale cohesie binnen de gemeenschap. Ook al is het Bloemencorso Festijn nog maar een kleine maand geleden, de vereniging is het hele jaar actief. De eerste creatieve ideeën worden alweer bedacht, er zijn vriendengroepen ontstaan en de voorbereidingen voor het nieuwe corsoseizoen zijn begonnen. Met de winst ontvangt Floralia het mooie bedrag van €3000,- van de Rabobank. Met dit bedrag wordt volgend jaar extra uitgepakt tijdens het 90 jarig jubileum van de vereniging.